Szerviz

Az ITO Technik Kft. jellemzően, de nem kizárólagosan az általa eladott gépek szervizelésével (üzembe helyezés, karbantartás, javítás) foglalkozik. Íme, néhány történet az általunk nem ismert gépek hirtelen javításáról:

Mechanikai javítás és karbantartás

illusztráció Telefon érkezik ismeretlen számról: „Van nekünk egy csomagológépünk, de nagy hozzá a tálca, amibe bele kellene tennünk a gyümölcsöt. A gyártó azt mondja, vigyük ki hozzá Olaszországba a gépet, ott jó pénzért átállítják az új funkcióhoz. Más meg azt jelezte, hogy talán Önök…” „Milyen gép ez? Gyártmánya? Típusa? Évjárata? Pontosan milyen tálkáról van szó? Nem ígérünk semmit, de megnézzük.” Megnéztük, átállítottuk. Egy nap múlva ismét csörög a telefon: „Köszönöm, most jól működik.” És még az olaszországi kiszállítási díjat sem kértük el…

Villamos javítás és karbantartás

illusztráció Jön a szokásos, szezon-kezdeti telefon: „Ne haragudjon, tudom, hogy nem Önök a gépnek a hivatalos szervize, de ezt a masinát télen megrágta az egér, és nem merek mást felhívni a problémámmal. Nemcsak nem indul, de a villamos szekrény ajtaját sem érdemes kinyitnunk, olyan a látvány.” „Most menjünk, péntek este?” „Hát, az jó lenne.” Sok színes drót, takarítás, találgatás (melyik huzal hol volt eredetileg). Dokumentáció nincs, munka közben készül el, a rehabilitáció alapján. Két ember, egy éjszaka. Reggelre szebb a műszerszekrény, mint az eredeti. A gép működik. De hogyan menjünk haza, hogy az asszonyok ne küldjenek azonnal vásárolni a gyerekekkel?