Fejlesztések
illusztráció

Az ITO Technik Kft. jórészt egyes gépek villamos, funkcionális fejlesztését vállalja el feladatként. Két történetet mutatunk be ebből a tárgyból.

Kedves ismerősünk jelezte, hogy igen olcsón (tán tartozás fejében) szerzett egy nagy osztályozógépet, amit össze kellene raknunk. Az összeállítás során kiderült, hogy az elektronikát már előbb kilopták a berendezésből, így ez a feladat is ránk maradt. Az eredmény egy szinte új gép, régi mechanikával: mérlegelő automatika, kijárat- és szalag-vezérlés, beállítási és dokumentációs felületek. Váratlan, de szép feladat volt.
Nagy hűtőházzal rendelkező partnerünk kért segítséget a belső termék-nyomonkövető rendszer kialakításához. A vonalkódos rendszer hamarosan el is készült, ki is alakult, de a nagy teljesítményű osztályozó gép nem volt alkalmas a kódok kezelésére. A gép szolgáltatásainak gazdagítása kapcsán merült fel a teljes gépi elektronika fejlesztése is. A működtető cég rászánt egy szezonközi időt (és némi pénzt), és megkért, hogy formáljuk kívánatosabbá a gép lehetőségeit. Itt komoly feladat volt a nagy teljesítményű, méret szerint válogató gép képfelismerő algoritmusának (fénykép-vezérlés, kiértékelés) cseréje. A gép maga web-serverként is működik, belső funkciói a fejlesztők számára is elérhetők, ugyanakkor kezeli az üzemen belüli termék-követés adatait is, és vissza is csatol a beszállítóhoz a szállítmány méret szerinti jellemzőinek, minőségének statisztikai elemzésével.